Jolande Segers

Jolande Segersa

Welkom bij de Martin Gaus Hondenschool Boxmeer-Venray

Jolande Segers, oprichter en instructeur.

Van je hobby je beroep maken, hoe leuk kan het zijn!

Al jaren heb ik zelf honden (en nog veel meer andere dieren). In 1994 had ik mijn eerste kennismakingsmaking met Martin Gaus en zijn organisatie. Mijn eerste hond kwam uit het asiel. Ik was de derde eigenaar van deze zeer lieve en aanhankelijke hond, kruising Husky-Hazewind. Hij had wel problematisch gedrag. Daarvoor zijn we samen diverse malen naar Lelystad geweest en daar enorm goed begeleid in de opvoeding van deze hond. We gebruikten toen nog de slipketting; we wisten niet beter. De gedragsproblemen konden vrij snel worden opgelost en, mede daardoor, heb ik enorm veel plezier gehad met deze hond in de ruim 14 jaar dat hij mijn maatje is geweest.

Met mijn volgende hond ben ik weer gaan trainen bij een Martin Gaus Hondenschool. Gelukkig werd toen de positieve trainingsmethode toegepast en wat heb ik hiervan genoten. Ik werd er zelf zo blij van! Ik was alleen maar bezig met wat goed ging. De hond wordt beloond voor positief gedrag en negatief gedrag wordt genegeerd. Met de clicker, een klein doosje dat een clickgeluidje geeft, wordt het gewenste gedrag op het exact juiste moment beloond met een click en vervolgens een beloning in de vorm van iets lekkers of aandacht. De hond leert razendsnel en de band met mijn hond werd heel hecht.

Ook ontdekte ik wat een hulphond kan betekenen voor iemand. Daarom ben ik in 2011 gestart als puppycoach. Ik had een pup van de Martin Gaus geleide- en hulphondenschool uit Lelystad. Dat jaar met die pup in huis heb ik enorm veel geleerd. Wekelijks trainen, tijdens de basiscursus zelfs 3 x per week trainen, dagelijks oefenen en een intensieve begeleiding vanuit Lelystad. Deze hond is inmiddels als blindengeleidehond aan het werk en het is heerlijk om te ervaren hoe deze hond zijn baas weer zelfstandigheid kan geven.

Mei 2014 kreeg mijn huidige hond een nest jongen. Wat een feest! Ik heb er van genoten en ook weer veel geleerd. Eén van de pups is gebleven en ook daarmee ging ik trainen. Inmiddels had ik geen baan meer en ontstond, als vanzelf, het idee om een hondenschool te beginnen. Dat moest natuurlijk wel een echte “Martin Gaus” Hondenschool worden! Na de instructeurscursussen gevolgd te hebben en een intensieve periode van stages lopen was ik dan eindelijk klaar om mijn eigen school te beginnen en zo van mijn hobby mijn beroep te maken.

Vanaf 19 april 2015 starten mijn cursusgroepen. Genieten! U bent van harte welkom.